iulia iarca

Posted: iunie 22, 2010 in Iulia Iarca

Un autor matur trebuie să aibă, înainte de toate, conştiinţa faptului că publicul lui este o mărime negociabilă. Aşadar, viaţa cărţii nu va atârna numai de onestitatea pe care genul liric o cere cu voce apăsată. Sau numai de rezultatele funcţiei curative pe care scrisul o are asupra autorului ei. Ci şi de felul în care acesta dialoghează în mod conştient cu cititorii săi şi, până la urmă, de cât de oportun le întâmpină aşteptările.

Iulia Iarca (n. 1985) este absolventă a Facultăţii de Litere din Bucureşti şi a Masteratului de Studii Literare Româneşti. A fost redactor de carte la Editura Art. A participat la un proiect de cercetare în cadrul Institutului de Istorie şi Teorie literară „G. Călinescu” privind fenomenul literar al anilor ’90. A colaborat la revista Cuvântul. În prezent deţine rubrici fixe de critică literară în revistele România literară şi Ziarul de Duminică (suplimentul Ziarului Financiar).

Are în lucru un studiu mai amplu despre jocurile şi strategiile (altele decât cele depistate de Florin Manolescu) din proza lui I.L. Caragiale.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s